How to be VAT compliant

EU BTW Registraties voor Ecommerce Verkopers

January 17, 2018 in Amazon, European VAT

Verkoopt u goederen online en internationaal?

Wilt u weten of u BTW geregistreerd moet zijn in een bepaald EU-land?

simplyVAT - BTW

Bij SimplyVAT.com – Zorgen we ervoor dat u niet verdrinkt onder al uw BTW verplichtingen

 

De EU-regels voor BTW bij verkoop-op-afstand

 

Wist u, dat alle verkopen die u online realiseert, aan lokale of andere particuliere EU-consumenten, zijn onderworpen aan de zogenaamde EU-regels voor BTW bij verkoop-op-afstand.  De term ‘ verkoop op afstand ‘ heeft in de BTW-wereld geen betrekking op verkopen die grensoverschrijdend zijn. Het heeft betrekking op  een reeks europese BTW-regels die een invloed hebben op iedereen die goederen in de hele Europese Unie online verkoopt.

 
In de regels staat dat u de lokale BTW mag aanrekenen totdat u de ingestelde drempels overschrijdt. – Van zodra een drempel voor verkoop-op-afstand in een kalenderjaar wordt overschreden, hebt u een BTW-registratie in dat EU-land nodig. De huidige, ingestelde drempels zijn:
 
 

-35.000 Euro (of het lokale valuta-equivalent) in alle EU-landen, behalve:

-100,000 Euro (of het equivalent) in Duitsland, Nederland en Luxemburg;

-70,000 GBP in het Verenigd Koninkrijk

 

De drempels voor verkoop-op-afstand en het gebruik van magazijnen in de EU

 

Als u uw voorraad in een magazijn of verwerkingscentrum bewaart, bijvoorbeeld een Amazon fulfilment center in een ander EU-land, leidt dit tot een onmiddellijke verplichting voor een BTW registratie -er zijn geen drempels te overschrijden voordat deze regel van kracht is.

Van zodra u vanuit een magazijn of verwerkingscentrum aan prive klanten in andere EU-landen verkoopt, moet u uw verkoop-op-afstand vanaf elke plaats waar de voorraad werd opgeslagen controleren.

Dit kan ook bij u voorvallen!

Om dit in perspectief te zetten: in Juni, dit jaar, kwam een online verkoper genaamd Tom bij ons aankloppen. Hij bewaarde zijn voorraad in het Verenigd Koninkrijk en verkocht goederen aan klanten in Duitsland, Nederland en Frankrijk via online marktplaatsen (bv. Amazon, Bol.com, Coolblue…). Tom wist niets over de regels rond verkoop-op-afstand en werd benaderd door de Franse belastingdienst. Toen hij bij ons kwam, ontdekten we dat hij meer dan twee jaar geleden, in Frankrijk, de €35.000 drempel al had overschreden! Tom moest BTW registreren vanaf die datum, €25.000 waarde van BTW aan de Franse belastingdienst betalen, verder moest hij een 10% boete van de verschuldigde BTW betalen

Helaas, onwetendheid was geen verdediging. Het is belangrijk dat u al uw verplichtingen begrijpt bij de internationale verkoop om ervoor te zorgen dat u een lang en duurzaam bedrijf kan opbouwen. Laat BTW u niet hinderen internationaal te groeien.

 

SimplyVAT’com’s toonaangevende software om u sancties van belastingdiensten en rentelasten te helpen voorkomen

 

Onze nieuwe marktleidende software kan al uw verkoopgegevens, van meervoudige verkoopkanalen, verzamelen en controleren. Zoals bijvoorbeeld op Amazon, Bol.com, eBay en Shopify.

  • We kunnen uitwerken waar en wanneer u BTW-registratie in een EU-land nodig heeft.
  • Onze klantgerichte, vriendelijke en efficiënte service betekent dat we uw BTW-registraties snel kunnen volgen om ervoor te zorgen dat u internationaal handelt zonder de regels te overtreden.
  • Wij geven u een toegewijde en gespecialiseerde Client Manager, zodat u weet dat er altijd iemand bereikbaar is om uw vragen te beantwoorden

 

Onze klanten:

“I’m very happy with your service, you are very professional with world class customer service. My questions always answered with great care. I should learn from you ;).”

“A real value for money, you can’t just go wrong with this firm. If you are looking for UK VAT compliance and specially for e-commerce transactions, look no further. Just talk to these guys, sit back and relax.” 

“I really appreciate your help, how responsive you are and the all-round great service you provide. Thank you. “


Meld u vandaag nog op:   https://simplyvat.com/distance-selling-threshold-check/

Wij zijn hier om u te helpen zodat u zich kan concentreren op uw internationale expansieplannen!

Any questions – Don’t hesitate to ask at heretohelp@simplyvat.com  or schedule a call: https://calendly.com/simplyvat

 

Recent posts

man shopping on mobile phone in front of shop window display with "black friday sale"
September 21, 2023
5 Things to Consider When Shipping Into The EU
Read More
DAC7 Digital Marketplace
August 1, 2023
Everything you need to know about DAC7 [FAQs]
Read More

Not sure where to begin?

Schedule a call with one of our VAT experts today